artikel

Vänstern förnekar inte ett deltidsoppositionsråd, men det finns gränser!

Nej, det blir inget oppositionsråd i Oxelösund. Men det ligger ändå en del i vad oppositionen säger. Klicka på länken här nedan för att lyssna till KF-debatten den 21/2.

Nej, det blir inget oppositionsråd i Oxelösund. Men det ligger ändå en del i vad oppositionen säger: de politiska villkoren är dåliga, sa Sören Carlsson (s).
Det krävdes extra stolar för att alla skulle få plats vid kommunfullmäktiges sammanträde på onsdagskvällen. Sällan har väl oppositionen bitit ifrån som nu.

Till och med när det rörde sammanslagningen av kommunala bolagen Kustbostäder och Oxelösunds fastighetsbolag var oppositionen kritisk.
Kommunalrådet Benita Vikström (s) vädjade först till oppositionen, men hon gav till slut med sig om att det ärendet borde utredas bättre innan beslut kan fattas.
Och det var både moderater och vänsterpartister som var frågande till sammanslagningen.
Men när det gällde frågan om oppositionsråd fick inte alliansen och miljöpartiet något stöd av vänsterpartiet. Bo Jender (m) ansåg att lyhördheten hos socialdemokraterna var obefintlig.

Patrik Renfors (v) förklarade att alliansen och miljöpartiet får sitt kontor, deltidarvodering och att hans egna politiska engagemang var av ideologiska skäl, inte ekonomiska.
Varför sa inte alliansen något tidigare om oppositionsråd, undrade Benita Vikström.
Alliansen hade inte formerat sig, svarade Charlotte Salomonsso (fp).

Nu står det klart vilka miljöpartiet stödjer, sa Patrik Renfors.
– Ja, vi stödjer den demokratiska sidan, replikerade Gunnar Söderberg (mp).

Tommy Kägo
0155-767 03 [email protected]

LYSSNA PÅ FULLMÄKTIGEDEBATTEN HÄR.

LYSSNA PÅ RADIO SÖRMLAND HÄR.

Vänsterns gruppledare blev också intervjuad, men det kom inte med i slutklippet. Men Benita Vikström (s) gjorde bra från sig i intervjun.

Dela den här sidan:

Kopiera länk